fredag 1. oktober 2010

Galleri




Mer enn ord kan beskrive
Det er helt sant at et bilde kan si mer enn tusen ord. Av og til ser en bilder som får en til å gjespe fordi en har sett det så mange ganger før. Faktisk glir vel de aller fleste bildene vi ser bare forbi i oss i hverdagen. Det skal vi være glade for. Hjernen ville eksplodert om vi hadde fordøyd all den informasjone som svirrer rundt oss nesten overalt. Det finnes heldigvis fred. Det er bare å lukke igjen øynene og stenge alle lyder ute. Til man hører hjertet dunker. Eller høre på noe som får en til å føle seg vel, som en fjellbekk, Bach eller svartmetall. Stillheten er som regel det beste. Det kan av og til være en litt slitsomt opplevelse å lytte for lenge til sine egne hjerteslag, for er det motsatte av å stenge verden ute, nemlig å bli fanget i sin egen lille dødelighet. Bare hjernen og hjertet og deg. En eksistensiell treenighet hvor du er gud, hjertet er Jesus, så da må vel hjernen være ildtungen. Hwoht-ev-er.

Noen bilder kan snakke til deg hele livet. Alle bilder er et vindu med utsikt til en annen verden. Annen tid og sted i ditt eget ellen noen andres liv. Eller til en fantasiverden. Det kan utløse alle slags følelser. Bilder er magiske nesten uansett hva det forestiller. Det er umulig å forestille seg et et bilde som ikke fremkalte en eneste tanke eller følelse hos noen. Vi har holdt på med det i tusenvis av år, og det eneste vi vet sikkert er at verdens eldste bilde ikke er funnet ennå. Noe av de eldste vi vet om er veldig stilige, og de forteller mye om de som står bak.
Et foto av en 32.000 år gammel tegning i en hule i Chauvet-Pont-d'Arc laget av en fransk Cro-Magnon-kunstner.

Et bilde av et tilfeldig mennesker vil alltid for en eller annen framkalle følelser som aldri kan beskrives med ord. Det kan vekke minner om alle slags mer eller mindre sterke oppleverser. En død venn, deg selv som liten, den svidde lukta en iskald vinterdag. Jajaja, nok prat.



KLIKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJONER






Takfreske, Sant'Ignazio di Loyola, Roma - Andrea Pozzo (1642-1709)
Taket i Sant'Ignazio di Loyola, Roma - Andrea Pozzo (1642-1709). Helt rått




Le Chanteur, også kjent som den syngende fisken - Joan Miró (1893–1983)
Sangeren - Le Chanteur Joan Miró (1893–1983)






Ansel Adams. Freeway Interchange, Los Angeles, 1967








Kulltegning av Robert Longo






Cruz Hernández Rivas (født 3. mai 1878?, død 8. mars 2007)









Infrarødt bilde av vår galakse, Melkeveien.







The Blue Marble. 7. desember 1972, 45.000 kilometer unna jorden fra romskipet Apollo 17











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar